תרגום של פוסט של ד”ר ג’ק קרוז למטה :
למרות שאין כאן הרבה חדש,
תזכרו שכל מיטוכונדריה בגוף שלנו עושה את זה.
ויש לנו מליארדים בגוף.
וכולן רגישות לשדות חשמליים ומגנטים.
עכשיו תדברו בטלפון, תדליקו וויפיי ותנו לילדים לשחק במכשירים אלחוטיים..
לא כיף אהה ?
“מיטוכונדריה הן כולן עוסקות בייצור שדה חשמלי ומגנטי מסיבות שונות. יש קשר הדוק בין חשמל ומגנטיות. בחשמל יש מטען שלילי וחיובי. במגנטיות יש קוטב צפוני ודרומי. בדומה למטען חשמלי, קטבים מגנטיים דומים דוחים אחד את השני ומנוגדים, נמשכים אחד לשני.
הבדל חשוב בין חשמל ומגנטיות הוא שבחשמל ניתן שיהיה מטען חשמלי וחיובי באותו הזמן המרחב והם לא חייבים לזוז. במגנטיות הקטבים תמיד נמצאים בתנועה. קטבים מגנטיים יחידים הנקראים מונו-קטבים, הוצעו תאורטית אך מעולם לא נצפו. (בדו”ח אחד דווקא מוזכר שכן).
באותה הצורה שמטענים חשמליים יוצרים שדות חשמליים סביבם, הקטבים המגנטיים יצרו שדות מגנטים סביבם. שוב, יש הבדל. בזמן שקו בשדה חשמלי מתחיל במטען חיובי ומסתיים בשלילי, קוים של שדה מגנטי הן לולאות סגורות, מתמשכות מהקוטב הדרומי לצפוני וחוזר חלילה. (או מהצפוני לדרומי וחוזר לילה). עם מגנט פשוט למשל, השדה זורם מהקוטב הצפוני לדרומי, מחוץ למגנט ומהדרומי לצפוני, בתוך המגנט.
שדות חשמליים מגיעים ממטענים. כך גם שדות מגנטיים, אך ממטענים בתנועה, או זרמים, שהם בעצם מטענים בתנועה. במגנט קבוע, השדה נוצר מתנועת האלקטרון בתוך החומר, או ליתר דיוק ממשהו שנקרא ‘הספין’ של האלקטרון. ה’ספין’ של האלקטרון דומה לציר עליו נע כדור הארץ.
השדה המגנטי הוא וקטור, בדומה לשדה החשמלי. השדה החשמלי בנקודה מסויימת יצביע בכיוון של המטען החיובי. השדה המגנטי בנקודה מסויימת יראה את כיוון הקוטב הצפוני. במילים אחרות – הקוטב הצפוני במצפן יצביע על כיוון השדה המגנטי.”
אהבה528 – מעלים את התדר